Monday, July 9, 2012

Ramadhan Kareem 1433H

Alhamdulillah..

lama sungguh rasanya tidak menulis diatas ruang virtual ini..aku masih bernafas walaupun kekadang nafas itu amatlah haru untuk ku hirup dan amat susah untuk ku lepaskan..

aku masih bersyukur kerana Allah masih memberikan aku peluang untuk bertemu Ramadhan pada kali ini..sesungguhnya betul apa yang telah diriwayatkan bahawa kehidupan dunia sangat melalaikan..aku perumpamaannya, terlalu sibuk dengan kehidupan duniawi..kekadang perasaan itu membuat aku ingin menjerit..aku jerit dalam hati dan luahannya hanya hati yang dengar..

tidak apa, aku masih bersyukur punya keluarga yang sangat memahami..kawan-kawan yang rapat dan memahami tugas hakiki..itu lah ertinya seorang Manusia.

syukur tidak terhingga tahun 2012 memberikan aku banyak peluang yang bermakna..bermusafirnya aku ke rumah Allah tidak akan aku lupakan..walaupun tidak dapat menatap rapat makan Rasullullah, aku pasti doaku untuk nya dan keluarga serta sahabat dapat didengari oleh Rasul ku dan Tuhan ku~ sesungguhnya itu adalah perjalanan yang sungguh menakjubkan dan tidak sabar untuk menjejakkan lagi buat kali yang seterusnya ( Ya ALLAH, bukakanlah jalan dan pertambahkan lah rezeki ku agar aku bisa ke rumah Mu semual..amin )



Kepada semua Muslimin dan Muslimat selamat menjalani Ibadah Puasa dan mengambil sepenuh ruang yang ada untuk digunakan sebaik mungkin pada Ramadhan ini!!

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan Kareem 1432H

Assalamualaikum,

Selepas setahun blog ni tersadai, rasanya ia perlu utk diaktifkan bagi meluahkan rasa2 terpendam di dalam hati. Selain menjadi tempat utk menyebarkan berita2 terkini juga. Sepanjang setahun ni..banyak perkara yg datang lebih dari yang tidak baik, alhamdulilah..semoga perkara ini berterusan..

Hari ni hari terakhir Syaaban 1432H, mlm ni jika diizinkan Allah akan berjemaah la setiap pengikut hamba Allah utk menunaikan solat Terawikh..melor berharap rukun Islam yang ketiga ini dapat ditempuhi dengan lebih baik dari tahun2 sebelumnya..Amin~

Selamat Berpuasa..Ramadhan Kareem 1432H!

Sunday, September 5, 2010

Counting Days

salam,

dah 2 bulan aku x pos apa2 di blog ini..adakah disebabkan bz? atau aku yg x pandai uruskan waktu?? jawab sendiri la cik melor oi!!

lagi 4 hari seluruh umat islam di malaysia akan menyambut kedatangan syawal. begitu juga lah aku n family...persiapan alhamdulillah..tidak terlalu mewah dan tidak terlalu daif..masing2 sudah ada persalinan yg lengkap..alhamdulillah tahun kedua aku dapat mengeluarkan duit untuk membayar zakat bg diri sendiri, adik2 dan mak abah...

lagi 3 hari aku akan menghabiskan contract..walaupun due pada 13sept, aku tolak cuti 3 hari yg aku x ambil lg n last day would be this coming wednesday..rezeki raya aku tu...bukan x nak continue tp lepas pikir semua nyer...aku rasa jiwa aku tidak ada disitu...environment ok tp keadaan keje disitu yg membuat aku tidak mahu menyambung contract. (bak kata kawan aku..if ur not happy at there just quit)!! enough.decision have been made.

wekeend td weekend yg x perlu aku memikirkan soal keje..shopping n baking...kuih untuk sudah siap dan sgt2 gembira tgk dia happy =)

Wednesday, June 2, 2010

Persamaan

Lately suka melayan lagu2 zaman lampau..dan juga movie tahun2 1980's..x tau kenapa, tp rasanya movie2 ni x buhsan untuk di tonton berulang2..x mcm certain movie zaman sekarang.tgk sekali dah cukup..sementara masa untuk relex byk..harus la digunakan dengan sepenuhnyer..esok2 dah x bley nak tido kul 3-4 pagi..

Diantara movie yang Melor tonton semula adalah:
* Pretty in Pink *

* Mannequin *

Dlm dua2 filem ni..actor Andrew McCartney melakonkan watak lelaki yg agak macho la..dan yg nak di ketengahkan dlm post kali ni adalah..muka, mimik muka, cara bercakap sebijik macam seorang pengacara & pelakon yang makin mencipta nama di abad ini:

* Queshairi *

* Andrew McCartney *

Kalau x caya..sila la tgk Qi bercakap, then tgk citer Pretty in Pink or Mennaquin lakonan Andrew McCartney .. samaaaa...sure akan ingat duaorg nih..bukan kata melor angau kat Qi atau AMc ni yer!

* angau lebih kat Andrew jerrr..hahaha

Wednesday, May 5, 2010

Jubli Perak.


"05/05/2010"
Hari ini genap umur ku 25 tahun..
Sudah boleh di samakan dengan gelaran " JUBLI PERAK"
Tak banyak yang nak di kongsi..
Sekadar ucapan terima kasih diatas ucapan2 dan doa2 yang tidak putus2 daripada kawan2 dan family di FB dan juga SMS..

Wednesday, March 3, 2010

Polaroid


Saya mahu yang ini...sekian!!







































Saya mahu yang ini juga..gara2 Alshin..saya rasa pakai instant camera lebih bagus..walaupun saya tahu, DSLR quality gambar lagi cantik..tp Polaroid ada keunikan yang tersendiri!


*Nak...saya mahu...i want it!!

Tuesday, March 2, 2010

Korean Dream




















Saya harap suatu hari nanti saya dapat seseorang yang pandai masak seperti orang ini..
Saya harap suatu hari nanti saya dapat seseorang yang wajahnya mirip seperti orang ini..
Saya harap suatu hari nanti saya dapat seseorang yang romantik seperti orang ini..

Tapi, saya hanya mengharap~




FebRuari

Februari @ Febuari @ February...

Lama kiranyer Melor x post new item dlm blog ni, mungkin atas sebab2 tertentu???
tipuuuu!!

Tp, Feb 2010 meninggalkan byk kenangan manis, pahit, stress & segala nyer...bermula dr perjumpaan karaoke yg telah kami rancang since dr zaman U..cuma kelmarin dpt di realisasikan..
perkahwinan teman2 sebaya yg mungkin sedikit sebanyak telah menurunkan mungkin 10% motivasi dlm diri ini..?? MAYBE or MAYBE NOT! perjumpaan(x official reunion pun) bekas teman2 seperjuangan semasa di SKSB telah menaikkan semula motivasi diri ; 5% dlm diri? YES!
seterusnyer addiction terhadap Alshin menguasai diri setiap malam..dan tiap2 malam la tido lambat!~ (x pe aku x keje pun..bila lg kan)

Disebabkan kemalasan untuk mengarang & menaip ni..gambar akan Melor jadikan penghibur bg sekalian pembaca blog ini..
Pictures Worth Thousand of Explanation

Sesi Karaoke 13/02/2010...RedBox The Gardens.
credit to Aifa & Oren!




Sing it out baby~

Teman-teman Karok! yeah..

After karok session~ cun


Friends Wed: Shida & Miza.
" Selamat Pengantin Baru "

Hamiza & Suami~

Hamiza Hanafi >> u maintain like oldies time..

Shida & Suami

debaran pengantin

kawan-kawan


Small ex-SKSB Reunion.

ex-SKSB; dari kiri: Farha Maskurey@wawa, Roslina Romansor@rose, Leena Alias, Marniza Razali, & Aliah Hanim Ramdan@melor

Rose & Asmahafiz@apis

Abg Hamdi; bekas ketua pelajar SKSB